top of page
ples, plesni tečaj, plesna poduka, ples.hr logo, party, plesnjak, trbušni, belly

TRBUŠNI PLES BASTET

UPISI U TIJEKU!!!

(POČETNI TRBUŠNI PLES)

PON i SRI od 19:00 do 20:00

SAVSKA CESTA 120, preko puta Vjesnika

Ako se želiš pridružiti nekoj od postojećih naprednijih grupa na drugim lokacijama slobodno nam se javi!

KONTAKT

TEL: 092 1244 650 / mail: bastet.odc@gmail.com

www.facebook.com/BastetOrientalDanceCompany
www.bastet-bellydance.net/

TRBUŠNI PLES
 
 

Trbušni ples je zapadnjački naziv za plesnu formu koja se razvila na području Bliskog istoka. Povjesničari plesa ne mogu sa sigurnošću odrediti usko područje na kojem je nastao odnosno neku specifičnu državu, bar ne pod nazivom i u obliku u kojem postoji danas te se pokušava objasniti različitim teorijama. Što se tiče najstarije povijesti, najprihvaćenija je teorija da potječe iz obreda štovanja ženskih božanstava, točnije sumerske božice Inanne (Babilonci su je zvali Ištar). Žene su bile svećenice i plesale su kada bi izvodile rituale u kojima su kroz ples obožavale svoju božicu. Inanna je bila božica strasti, ljubavi, plodnosti i rata, najsavršenija i najljepša od svih.

Većina osnovnih pokreta i tehnika koje se primjenjuju u trbušnom plesu su kružne kretnje koje izoliraju jedan dio tijela. Na primjer u krugu koji je paralelan sa podom izoliraju se ili bokovi ili ramena. Uobičajeno je naglašavanje pokreta koristeći se naglim otvaranjima ili zatvaranjima, gdje plesač ili titra ili iskoračuje u predjelu ramena ili bokova. Uobičajena je i fleksibilnost stopala, "kotrljanje" trbušnih mišića, balansiranje različitim rekvizitima kao što su košare, mačevi ili svijeće i plesanje sa raznim oblicima velova, kao i upotreba činela.

 

Prednosti trbušnog plesa su kako tjelesne tako i duševne prirode. Ples osigurava dobru kardiovaskularnu vježbu i pomaže povećati gipkost i snagu tijela. Fokusira se na mišiće torza, prvenstveno trbušne mišiće ali i kralježnicu, a jača i snagu nogu. Mnogi trbušni plesači mogu također ojačati ruke, ramena i općenito gornji dio tijela, a ples uz korištenje činela može razviti snagu i samopokretljivost prstiju. Trbušni ples je pogodan za osobe svih godina i tjelesne građe, a može biti onoliko zahtjevan koliko plesač/ica to sam izabere. Što se mentalnog zdravlja tiče, vježbom se bolje upoznaje vlastito tijelo tako da se bolje osjećamo u njemu, povećava se samopouzdanje i općenito ispoljava se pozitivni stav u svakodnevnom životu.

O ŠKOLI

Škola orijentalnog trbušnog plesa Bastet daje vam priliku učiti različite stilove egipatskog orijentalnog trbušnog plesa: klasični, moderni i folklorni. Trbušni ples prilagođen je svim ženama, bez obzira na njihove godine i izgled. Poduku započinjemo s osnovama trbušnog plesa koje su zajedničke svim stilovima, a poslije nadograđujemo plesnu tehniku kroz različite podstilove te modernije varijante trbušnog plesa. S vremenom se ples nadopunjava različitim rekvizitima kao što su velovi, krila, mačevi, štapovi i drugi. Na kraju svake plesne sezone učenice plesne škole Bastet imat će priliku nastupiti na godišnjoj plesnoj predstavi!

Zašto plesati kod nas?

 

 • male grupe

 • individualni pristup

 • kontinuirano praćenje napretka

 • nastupi svih grupa na produkcijama škole (jednom ili više puta godišnje)

 • mogućnost napredovanja i ulaska u plesnu skupinu

 • višegodišnje iskustvo u plesu

 • višegodišnje iskustvo vođenja tečajeva

 • podučavanje od strane najnagrađivanije orijentalne plesne škole na ovim prostorima

 • kontinuirana edukacija voditeljica na međunarodnim festivalima

 • razvijena metodologija podučavanja

 • prijateljska atmosfera uz druženje i zabavuMihaela je certficirana voditeljica plesnih tehnika; završila je šestomjesečnu edukaciju u Pučkom otvorenom učilištu. Pleše od svoje 5. godine, a orijentalni ples od 14., te je do sada učila orijentalni ples od više od 50 instruktora. Nakon dolaska u Bastet 2012. godine počela je ići na puno festivala, nastupati na gala večerima i natjecati se solo i s grupom.
 

ZAPLEŠITE S NAMA...
 
PRIDRUŽITE NAM SE NA TEČAJEVIMA TRBUŠNOG PLESA! DOĐITE NA VAŠ BESPLATNI SAT I ZAPLEŠITE S NAMA, MI VAM OBEČAJEMO ODLIČNU ZABAVU I EKIPU I PUNO PLESA. VIDIMO SE!!
LET's DANCE

bottom of page