top of page
ples, plesni tečaj, plesna poduka, ples.hr logo, party, plesnjak, flamenco, španjolska,latino
afro ples, tečaj afro, ples.hr, tečaj plesa zagreb
afro tečaj, tečaj plesa zagreb, afro dance, ples, buena vista

AFRO
 Na ovoj radionici, intenziteta 1 x 90 minuta tjedno, ćemo obrađivati kombinaciju različitih tradicionalnih zapadnoafričkih plesnih stilova i elemenata. Kroz fuziju zapadnoafričkih autohtonih plesnih tehnika te suvremenih i modernih afro plesnih tehnika ostvarit ćemo kontakt s vlastitim tijelom i razviti intuitivnost pri plesu. Vođeni ritmičkim bubnjanjem zapadnoafričkih ritmova, ritmom srca i nogu postepeno ćemo se kretati sve brže i dinamičnije. Zapadnoafričke tradicionalne plesove karakteriziraju brzi i snažni ritmički pokreti te jaka ekspresija plesa. Međutim, ove radionice su namijenjene svim uzrastima, od onih najmlađih pa do najstarijih, baš zbog naglaska na osluškivanju ritma i mogućnosti vlastitog tijela. Poanta ovog načina i pristupa radu na radionicama je usmjeravanje negativne energije u pozitivnom smjeru, odnosno u kreativni plesni pokret. Na početku i kraju sata imat ćemo razne tehnike istezanja, a dodatno ćemo na kraju svakog sata izdvojiti dio vremena i posvetiti ga integraciji.

Abi Seydi (Mamadou Abdoulaye Seydi)

Mamadou je glazbenik i plesač od malih nogu. Pripadnik je plemena Mandinka kojemu ples i glazba predstavljaju važan dio kulturnog nasljeđa te je iznimno ponosan što je to prepoznato i od strane UNESCOa. Rođen je u Senegalu, a trenutno živi u Zagrebu gdje se nastavio baviti tradicionalnim zapadnoafričkim plesovima i glazbom. U sklopu svog dugogodišnjeg profesionalnog rada usavršavao je svoje znanje o raznim plesnim tehnikama (suvremeni, moderni, afro fusion, salasa, bachata...). U Senegalu je proučavao i izvodio razne zapadnoafričke plesne tehnike te zahvaljujući svom talentu u njihovu izvođenju s radošću se prisjeća svog prvog putovanja iz Afrike u Europu kako bi sudjelovao na plesnoj razmjeni u Barceloni (Španjolska) na Afro Contemporary Dance Exchangeu. Također već godinama radi u fitness industriji te se bavio i raznim zabavljačkim aktivnostima poput vrćenja vatre, popularno zvanog vatreni poi. U sklopu svojih radionica će vam kroz pokret prenijeti dio svoje kulturološke pozadine i duh afričkog kontinenta.

TERMINI

subota   19:00h - 20:30h   
 

KONTAKT

 email: mamadou.ablaysi@gmail.com

mob: 0994510789


SAVSKA 120 (preko puta vjesnika)

ZAPLEŠITE S NAMA...
 
Želite li okusiti afro ples i afričku kulturu, pridružite nam se na tečajevima  zapadnoafričkih plesova, Iskoristite vaš besplatni sat i vidimo se!!!
LET's DANCE

bottom of page