top of page
ples, plesni tečaj, plesna poduka, ples.hr logo, party, plesnjak, flamenco, španjolska,latino
AFROTRAP-entete-site-1200-500-pqb80r7fxsaip7mw4lunhnkrlgfmc9bbe8t9abixzc_edited.jpg

AFRO
 Na ovoj radionici, intenziteta 1 x 90 minuta tjedno, ćemo obrađivati kombinaciju različitih tradicionalnih zapadnoafričkih plesnih stilova i elemenata. Kroz fuziju zapadnoafričkih autohtonih plesnih tehnika te suvremenih i modernih afro plesnih tehnika ostvarit ćemo kontakt s vlastitim tijelom i razviti intuitivnost pri plesu. Vođeni ritmičkim bubnjanjem zapadnoafričkih ritmova, ritmom srca i nogu postepeno ćemo se kretati sve brže i dinamičnije. Zapadnoafričke tradicionalne plesove karakteriziraju brzi i snažni ritmički pokreti te jaka ekspresija plesa. Međutim, ove radionice su namijenjene svim uzrastima, od onih najmlađih pa do najstarijih, baš zbog naglaska na osluškivanju ritma i mogućnosti vlastitog tijela. Poanta ovog načina i pristupa radu na radionicama je usmjeravanje negativne energije u pozitivnom smjeru, odnosno u kreativni plesni pokret. Na početku i kraju sata imat ćemo razne tehnike istezanja, a dodatno ćemo na kraju svakog sata izdvojiti dio vremena i posvetiti ga integraciji.

Abi Seydi (Mamadou Abdoulaye Seydi)

Mamadou je glazbenik i plesač od malih nogu. Pripadnik je plemena Mandinka kojemu ples i glazba predstavljaju važan dio kulturnog nasljeđa te je iznimno ponosan što je to prepoznato i od strane UNESCOa. Rođen je u Senegalu, a trenutno živi u Zagrebu gdje se nastavio baviti tradicionalnim zapadnoafričkim plesovima i glazbom. U sklopu svog dugogodišnjeg profesionalnog rada usavršavao je svoje znanje o raznim plesnim tehnikama (suvremeni, moderni, afro fusion, salasa, bachata...). U Senegalu je proučavao i izvodio razne zapadnoafričke plesne tehnike te zahvaljujući svom talentu u njihovu izvođenju s radošću se prisjeća svog prvog putovanja iz Afrike u Europu kako bi sudjelovao na plesnoj razmjeni u Barceloni (Španjolska) na Afro Contemporary Dance Exchangeu. Također već godinama radi u fitness industriji te se bavio i raznim zabavljačkim aktivnostima poput vrćenja vatre, popularno zvanog vatreni poi. U sklopu svojih radionica će vam kroz pokret prenijeti dio svoje kulturološke pozadine i duh afričkog kontinenta.

TERMINI

subota   19:00h - 20:30h   
 

KONTAKT

 email: mamadou.ablaysi@gmail.com

mob: 0994510789


SAVSKA 120 (preko puta vjesnika)

ZAPLEŠITE S NAMA...
 
Želite li okusiti afro ples i afričku kulturu, pridružite nam se na tečajevima  zapadnoafričkih plesova, Iskoristite vaš besplatni sat i vidimo se!!!
LET's DANCE

bottom of page