top of page

KIZOMBA

 

KIZOMBA - prilično mlad i trenutno popularan ples porijeklom iz Angole. Kizomba je, inače, riječ koja potječe iz starog angolskog dijalekta kimbundu i znači zabava, druženje, okupljanje prijatelja. Ovaj ples nastao je osamdesetih godina tako što su glazbenici ublažili tradicionalni zvuk sembe i usporili ritam kako bi glazba privukla mlade. Ples predstavlja jedan poseban doživljaj, jer veoma blizak kontakt, vođenje i praćenje čine da se uspostavi jedna neobična i komunikacija između partnera. Posebna konekcija i prisnost. Ples je iznimno senzualan i odlikuju ga naglašeni pokreti bokova (posebno kod partnerice) i sporo kretanje tijela.

Postoji i stil pod nazovom Urban Kizz. Urban kiz plesači sinkroniziraju svoje pokrete tijela s glazbom koristeći elemente koji su također prisutni u hip hopu, kao što su stop, tap i izolacije. Nadalje, dok je u kizombi ples više prizemljen, u urbanom kizu noge su ravne, a tijelo ima više napetosti i energije pokreta. Figure često zahtijevaju kretanje duž ravnih linija ili promjenu smjera samo pod okomitim kutovima ili obrnuti smjer.

buena vista zagreb, ples zagreb, tečaj plesa, ples.hr
Buena Vista Club Zagreb, latino klub, ples, plesnjak, plesnjaci, milonga, salsa, tango, swing, party, latino, sensual, Zagreb, dance

TERMINI

 srednja grupa     utorak 19:00h - 20:30h

                        (urban grupa) 20:30h - 22:00h

KONTAKT

https://www.facebook.com/KizombaZagreb

   početna grupa   četvrtak 19:00 - 20:30

     improver grupa    četvrtak 20:30 - 22:00

 

* svaki drugi petak trening za lidere

KONTAKT

https://www.facebook.com/embodiedkiz

 

SENSUAL PARTY

svaka srijeda i petak OD 22 SATA,

BUENA VISTA CLUB,

SAVSKA 120

 

KONTAKT

SAVSKA 120 (preko puta vjesnika)

tel: 095 973 84 94 / mail: savska120@gmail.com

ZAPLEŠITE S NAMA...
 
Želite naučiti kizombu kao početni ili napredni plesač, dođite na vaš besplatni sat i zaplešite s nama, mi vam obećavamo odličnu zabavu i ekipu i puno plesa. Također posjetite i naše sensual party-je i oprobajte se na plesnom podiju, u svakom slučaju vidimo se!!!
LET's DANCE

Ples.hr

 

ples.hr

Ples.hr

PLES.HR

ples, plesni tečaj, plesna poduka, ples.hr logo, party, plesnjak, kizomba, semba, tarraxinha, sensual, latino
bottom of page