top of page
Buena Vista Club Zagreb, latino klub, ples, plesnjak, plesnjaci, milonga, salsa, tango, swing, party, latino, sensual, Zagreb, dance

TERMINI
početna grupa          upisi u tijeku
 
PARTY
USKORO
 
KONTAKT
SAVSKA 120 (preko puta vjesnika)
tel: 095 973 84 94 / mail: SAVSKA120@GMAIL.COM

Ples.hr

 

ples.hr

Ples.hr

PLES.HR

ples, plesni tečaj, plesna poduka, ples.hr logo, party, plesnjak, swing, lindy hop, charlston, rockabilly

ZAPLEŠITE S NAMA...

 

Želite naučiti swing kao početni ili napredni plesač, dođite na vaš besplatni sat i zaplešite s nama, mi vam obećavamo odličnu zabavu i ekipu i puno plesa. Također posjetite i radionice i party-je i oprobajte se na plesnom podiju, u svakom slučaju vidimo se!!!

LET's DANCE

SWING

 

Swing plesovi nastali su u 20-im godina prošlog stoljeća u velikim plesnim dvoranama New Yorka. Nova vrsta glazbe stvorila je novu vrstu plesa, a po prvi put se moglo vidjeti da bijeli i crni Amerikanci plešu skupa. Natjecanja bendova i plesnih parova potaknula su raznovrsnost koraka i uz energičnost razvili glavnu karakteristiku swing plesova – improvizaciju. Novi val swinga pokrenuo se u 80-im godinama i novi zaljubljenici su uz poduku i podršku plesača veterana stvorili novi naraštaj plesača. Na taj se način ljubav prema ovoj vrsti glazbe i plesa nastavlja nezaustavljivo širiti cijelim svijetom.

 

Lindy hop je prvi ples swing ere nastao iz tada popularnog charlestona. Označavaju ga dinamični koraci, a poznat je i po prvim plesnim akrobacijama.

 

East coast swing je jednostavniji stil swinga, nastao u 40-tim godinama, koji se lako pleše i na brži ritam kao što je boogie-woogie ili rock'n'roll.

bottom of page