Ples.hr

 

ples.hr

Ples.hr

PLES.HR

ples, plesni tečaj, plesna poduka, ples.hr logo, party, plesnjak, društveni, standardni, latino, američki, plesovi

DRUŠTVENI PLESOVI

 

Društveni plesovi su plesovi koji se plešu u paru. Poštoje brojne podjele društvenih plesova, a mi smo se odlučili na podjelu koja uključuje tri skupine:

 

Standardne plesove (engleski i bečki valcer, tango, foxtrot, slowfox i quickstep),

 

latinoameričke plesove (rumba, cha cha cha, samba, jive te po nekima passo doble i mambo) i

 

zabavne (klupske) plesove (salsa, disco fox, rock-n-rol, western polka, blues...) Na ovu podjelu djelomično utječe geografsko porijeklo plesa (ali postoje i odstupanja od tog pravila), natjecateljska standardizacija i tehničke karakteristike plesa.

 

Kod nas u centru naučiti ćete plesati sve što je najpotrebnije kako bi suvereno vladali plesom i plesnim podijem, naravno na obostrano zadovoljstv partnerice i partnera. 

 

Buena Vista Club Zagreb, latino klub, ples, plesnjak, plesnjaci, milonga, salsa, tango, swing, party, latino, sensual, Zagreb, dance

TERMINI
AFTER WORK    PON I SRI 17 - 18 SATI - 120 KUNA -
POČETNA         SRIJEDA               18:00 - 20:00 sati
                       SRIJEDA I PETAK   18:00 - 20:00 sati
                      NEDJELJA             17:30 - 19:30 sati
SREDNJA          PONEDJELJAK       18:00 - 20:00 sati
NAPREDNA       SRIJEDA               20:00 - 22:00 sati
 
PARTY / PLESNJAK
SVAKI ČETVRTAK OD 21H,  BUENA VISTA CLUB,
SAVSKA 120
 
KONTAKT
SAVSKA 120 (preko puta vjesnika)
tel: 095 973 84 94 / mail: SAVSKA120@GMAIL.COM
pratite as na: FACEBOOK.COM/PLES.HRVATSKA/

Društveni plesovi su širok pojam koji obuhvaća sve plesove koji se plešu u paru. Međutim klasični tečajevi društvenih plesova obuhvaćaju najčešće standardne i latinoameričke plesove te njihove inačice, ali i neke modernije i trenutno popularnije plesove.

Pod standardnim plesovima smatramo engleski i bečki valcer, foxtrot (poznat i kao dvokorak) te europski tango. Pod latinoameričkim cha chu, rumbu i jive.

 

Rekreativnim grupama nudi se po izboru dakle jos i slowfox, quickstep, samba, paso doble kao i figure iz amrican smooth skupine plesova.

Tečaj obuhvaća i neke manje formalne plesove koji su dosta popularni kod nas i cesti kao izbor za prvi ples mladenaca poput disco foxa. Disco fox je najomiljeniji ples na tecajevima i na njemu je u početku najveći naglasak.

Od ostalih društvenih plesova tečaj obuhvaća mambo koji je dobra baza za salsu, te rock n roll kao zamjena za nesto teži jive.

Najčešća zamjerka polaznika tečajeva jest da je to previše koraka odjednom, Zato mi uvodimo, vrlo polako, jedan po jedan ples i nastojimo ih povezati kako bi polaznici vidjeli slicnosti i razlike među njima. Naglasak je i na tumačenju glazbe. Jedno od najčešćih pitanja je kako znamo što se na koju glazbu pleše. Tu nudimo vrlo korisne i originalne odgovore.

pristup je individualan. Neke stvari morate proći kako bi lakše usvajali nove stvari. Od samog početka naglasak se stavlja više na mehaniku i partnering nego na bubanje koraka. Time izbjegavamo probleme koji se inače javljaju ako želite nastaviti na rekreaciji

O VODITELJIMA

Kasia i Marko plešu zajedno preko 30 godina. To ne znaci da imaju 70 godina nego smo zbrojili njihovo zasebno plesno iskustvo. Za jedno od njih dvoje se moze reći da je relativno mlado a za drugo se nikako ne moze reci da je staro.

Kasia ima široj javnosti nepoznat broj godina a preko pola tog broja podučava ljude plesu. Radila je u nekoliko većih plesnih škola dugi niz godina. 2015 s Markom kreće u solo vode.

Marko ima 26 godina i bio bi vrlo talentiran student ekonomije kad ne bi bio toliko talentiran plesač i voditelj plesnih tečajeva. Karakterom je vrlo pozitivan i zabavan. Radio je u nekoliko plesnih škola i osvojio poneku bitnu titulu na bitnim natjecanjima prije nego se odlučio trajno posvetiti podučavanju.

Oboje za svoj najveći uspjeh smatraju rekreativnu grupu. Rekreacijska grupa ima veći broj sati tjedno i plese sve sto poželi. Njih možete vidjeti na svakom plesnjaku i pravi su dokaz da zaista dobro naučiti plesati možete uvijek uz dobre voditelje i malo truda. Talent nije potreban.

Početne grupe su male i pristup je prilično individualan. Nećete se naći u grupi od 10 ili 15 parova ne brinite. Voditelji će tempo graditi ne prema programu koji su prisiljeni da bi vas mogli gurat dalje već prema tome da zaista svi usvojite sve jako dobro. Nakon plesa i na plesnjacima družiti ćete se s nama i s ostalim polaznicima. To će vam pomoći da dodatno utvrdite gradivo i steknete praksu. Pobrinuti ćemo se također da vam nađemo adekvatne partnere odnosno partnerice ako ne dolazite u paru.

ZAPLEŠITE S NAMA...

 

Želite naučiti swing kao početni ili napredni plesač, dođite na vaš besplatni sat i zaplešite s nama, mi vam obećavamo odličnu zabavu i ekipu i puno plesa. Također posjetite i radionice i party-je i oprobajte se na plesnom podiju, u svakom slučaju vidimo se!!!

LET's DANCE